A termék Budapesten is átvehető
OPTIMUM OMEGA, az érhálózat karbantartó
A Pharmanex Optimum Omega a legtisztább omega-3 zsírsavak, szagtalanított fokhagyma és tengeri eredetű lipidkoncentrátum elegye. Az omega-3 zsírsavat a Norvégia partjain kifogott szardíniák, lazacok, makrélák és szardellák szervezetében meglévő zsírokból nyerjük.
Fő alkotó elemei az omega3 és az omega6 szervezetünk számára létfontosságú esszenciális zsírsavak, melyre szüksége van testünk minden sejtjének, szövetének, mirigyének és szervének. Számunkra nélkülözhetetlen, de mivel a szervezet nem képes természetes úton előállítani, így táplálékból (gabona, szárnyasok, tojás, szardínia, lazac) vagy táplálékkiegészítőkkel kell pótolni.
Nagyon fontosak mert szerepük van az agy és immunrendszer egészséges fejlődésében, elősegítik a jó emésztést, bársonyossá teszik a bőrt, erősítik az ízület és csont rendszert. Támogatják a különböző mirigyek és szervek: máj, vese, mellékvese, hasnyálmirigy működését. Az általános erőnlétet (vitalitást) s állóképességet fokozzák.
Megóvnak minket az agyvérzéstől és az érrendszer tisztításával a szívrohamtól is. Csökkentik a vérnyomást, szövetek gyulladását és segítenek a vesének eltávolítani a felesleges vizet. Immunerősítők is egyben megvédik genetikai anyagunkat a károsodástól. Mivel az omega3-nak antioxidánshoz hasonló tulajdonságai vannak ezért a szabadgyökök sejtkárosító hatását csökkentik.
A létfontosságú zsírsavak hasznosak a bőr, a haj és a körmök számára is. Bőrünkben falat képeznek, megakadályozva a nedvesség elvesztését, a kiszáradást, mely oly sok probléma oka (ez a fal funkció segít a székrekedés és az ebből fakadó toxikus állapot megelőzésében is). A bőrt puhává, bársonyossá teszik, kiváló ehető kozmetikumok. Fontos hogy belsőleg hasznosíthatók, nem csak a bőr felszínén. A legjobb módja a bőr rugalmassá tételének, ha ezt belülről tesszük: a megfelelő arányú és mennyiségű, helyesen előállított létfontosságú zsírsavakkal. Ezek a zsírsavak elősegítik a barnulást, de akadályozzák a leégést, segítenek megszabadulni az ekcémától, aknétól, pikkelysömörtől és más bőrbetegségektől.
Az omega-3 és az omega-6 egyaránt a többszörösen telítetlen zsírok családjába tartozik, és ezek a zsírok igen hasznosak a szervezet számára. Meglepő talán, de nem minden zsír egyforma: némelyiküknek igenis fontos szerepe van étrendünkben, amennyiben megfelelő mértékben fogyasztjuk azokat. Testünk sokféleképp használja fel a zsírt: antitestek előállítására, az A-, D-, E- és K-vitaminok szállítására, valamint a test kipárnázására, védelmére és összetartására. Az omega-3 elsősorban a vadon élő hideg vízi halakban található meg, mint amilyen a tonhal, a makréla, a pisztráng és a lazac. Az omega-3 és az omega-6 (amelynek kiváló forrásai a gabonafélék, a szárnyasok és a tojás) "esszenciális zsírsavakként" ismeretesek, mivel elengedhetetlenek az ember egészségéhez.
Az omega-3 zsírsavak remek forrása. Nélkülözhetetlen, mivel a szervezet nem képes természetes úton előállítani, ezért az étrendből kell kinyernie. Az omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyeket leginkább a halolajból lehet kinyerni. Az EPA (eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav) a halolajból nyerhető két legfontosabb omega-3 zsírsav.
2 mg szagtalanított fokhagymát tartalmaz, amely 1000 mg friss fokhagymának felel meg. A fokhagyma jótékony hatásairól köztudott, hogy csökkenti a vér koleszterinszintjét, csökkenti a vérnyomást, gátolja az erek falában történő zsírlerakódást, a vért folyékonyabbá téve javítja a vérkeringést.
Mentes mindenféle szennyezőanyagtól.
Az omega-3 olajok, mind pedig az omega-6 olajok elengedhetetlenek az egészséges test számára, mégis csak az omega-3 olajat kell pótolni!
1930-as években a kutatók rájöttek, hogy az összes növényben vagy állatban fellelhető zsír között csak kettő van, amelyhez szervezetünknek feltétlenül hozzá kell jutnia. E kettő közül az egyik az omega-3 olajok, a másik pedig az omega-6 olajok családjába tartozik. Ha ezeket az alapvető zsírsavakat elhagyjuk az étkezésünkből, az egészségünk láthatja kárát - ugyanúgy, mintha a vitaminokat vagy az ásványi anyagokat hagyjuk ki.
A kulcsszó az "alapvető", ami orvosi nyelven azt jelenti, hogy ezek a zsírok feltétlenül szükségesek az egészséges élethez. A modern étrend azonban túl sok omega-6 olajat tartalmaz az omega-3 olajhoz képest.
Az étkezési szokások az ipari forradalom óta jelentősen megváltoztak. Ezen változások közül kettő - hogy túl sok, húsokból származó telített zsiradékot, illetve túl kevés telítetlen zsiradékot fogyasztunk - a kutatások szerint igen rosszat tesz a szívnek.
Az 1950-es években az orvosok arra kezdték biztatni az embereket az Egyesült Államokban, hogy több telítetlen zsiradékot egyenek. Az omega-3 olajokról viszont elfelejtkeztek. Az élelmiszeripar vagonszám termelte a többszörösen telítetlen olajokat, mind kereskedelmi, mind otthoni háztartási célokra.
A világot elárasztották a kukorica-, a mogyoró-, a kendermag-, a napraforgóolajok, melyek mind tele vannak omega-6 olajjal, viszont igen kevés omega-3 olajat tartalmaznak.
Érthető ez az egyoldalúság, hiszen akkoriban jóval kevesebbet tudtak az alapvető zsírsavakról, mint a már évtizedekkel korábban felfedezett vitaminokról. Nemcsak arra kellett rájönniük a tudósoknak, hogy milyen összetettek a zsírsavak, de még gyerekcipőben járt az a technológia is, mellyel az emberi szövetekben mérni és analizálni tudták őket. Könnyű volt hát a kutatóknak a korábbi, omega-3 olajokkal foglalkozó kutatásokat abbahagyni és inkább a "szívet megmenteni" hivatott omega-6 olajokra koncentrálni.
Miközben az omega-6 olajak (kukorica-, a mogyoró-, a kendermag-, a napraforgóolajok) szívmentő hatását dicsérték és elhanyagolták az" omega-3 olajokat, elérték, hogy naponta 10-30-szor annyi omega-6 zsírsavat fogyasztunk, mint omega-3 olajat. Ennek most kezd beérni az eredménye, ami sajnos nem más, mint hogy az emberek még betegebbek lettek.
Az omega-6 olajak magas szintje az omega-3 olajok kiegyensúlyozó hatása nélkül pontosan azoknak a betegségeknek a kialakulását segíti elő, amelyeket megelőzni volt hivatott. Igen, ide tartozik a szívbetegség, az allergia, az asztma, az autoimmun rendellenességek, a túlsúlyosság, a cukorbetegség és a depresszió, sőt a rák is.
Egy fontos, 1997-ben Japánban végzett kutatás arról számol be, hogy Japán történetében most először kezdett nőni ezeknek a betegségeknek a száma, ahogy az emberek elkezdték nyugati mintára átalakítani az étrendjüket, és több omega-6 olajat fogyasztanak.
Sok, ezzel a problémával foglalkozó kutató meg van győződve arról, hogy egészségünk megőrzéséhez az omega olajok olyan arányára van szükség, melyben az omega-6 olajokból csak háromszor annyit fogyasztunk, mint az omega-3 olajokból. Gyógyító célokra pedig az egy-egy arány javasolt. Mindez úgy tehető még érzékletesebbé, ha elképzeljük, hogy vadászó-gyüjtögető őseink mindkettőből ugyanannyit fogyasztottak. Ez az arány tűnik tehát a legideálisabbnak a testünk számára.
A természet nyilvánvalóan úgy rendezte, hogy mindkét zsírsavcsaládra szükségünk legyen. Egyensúly - erről szól az egész, s éppen ez az, ami sok ember étrendjéből hiányzik.
Szerencsére az 1970-es években felfigyeltek arra a tényre, hogy milyen hihetetlenül kevés szívbetegség fordul elő a grönlandi eszkimók körében annak ellenére, hogy rengeteg zsírt esznek. Kiderült, hogy az általuk fogyasztott zsír tele van az oly sok ideig mellőzött omega-3 olajokkal, melyek az étrendjük legnagyobb részét kitevő halakból és kagylókból származik. Ezek a hírek újabb kutatási lázat ébresztettek. Végül is ezek a kutatások arra az eredményre jutottak, hogy az emberek számos problémája - rossz hangulat, ízületi gyulladás, immunrendszeri rendellenességek, depresszió és a sokszor halálos kimenetelű infarktus - részben abból ered, hogy nem fogyasztanak elegendő omega-3 olajat.
Jelenlegi ára: 4 900 Ft
Az aukció vége: 2012-01-07 06:30
. Optimum Omega - Jelenlegi ára: 4 900 Ft